Join The Community

Premium WordPress Themes

Search

7 Temmuz 2011 Perşembe

Zahid Akman Adliyeye Getirildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü,Almanya'daki "Deniz Feneri e. V. " bağlantılı soruşturma kapsamında gözaltına alınan RTÜK ÜyesiZahid Akman adliyeye çıkartıldı. 

Akman, sabah saatlerinde, Ankara Adalet Sarayı'na getirildi. 

Zahid Akman'ın, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcıları Nadi Türkaslan, Mehmet Tamöz ve Abdulvahap Yaren'e ifade vermesi bekleniyor. 

Soruşturma 2007'de Almanya'da başladı 
Deniz Feneri e.V. davası, 2007 yılında Almanya'da başladı. Frankfurt eyalet makamları yapılan ihbarı değerlendirerek 2007'nin Nisan ayında Deniz Feneri Derneği e.V'ye ve Kanal 7 TV Almanya Temsilciliği'ne baskın düzenledi. Deniz Feneri Derneği e.V'nin ve Kanal 7 INT'in Genel Müdürü Mehmet Gürhan, yardımcısı konumundaki Mehmet Taşkan ve Deniz Feneri e.V. muhasebe ve mali müdürü Firdevsi Ermiş gözaltına alındı. 17 Eylül 2008 tarihinde mahkemece Almanya'daki derneğin yöneticilerine 'dolandırıcılık ve haksız kazanç elde etmek' suçundan hapis cezaları verildi. Mehmet Gürhan 5 yıl 10 ay, Mehmet Taşkan 2 yıl 9 ay, Firdevsi Ermiş ise 1 yıl 10 ay hapis cezası aldı. Mahkeme, derneğin malvarlığını kayyuma devretti. Hâkim Johann Müller, gerekçeli kararında Mehmet Gürhan'ın yardım paralarını bir sermaye aracı olarak kullandığını, paraların Türkiye'deki Kanal 7 Televizyonu'na aktarıldığını, paraların nasıl kullanılacağına karar verenlerin aralarında Zekeriya Karaman, İsmail Karahan, Mustafa Çelik ve bazı zamanlarda Zahid Akman'ın bulunduğu kişiler olduğuna hükmetti. Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Alman makamlarından soruşturma başlatmak üzere yardım istedi. Frankfurt Bölge Mahkemesi Savcılığı'na gönderilen yazı 24 Şubat 2009'da cevaplandırıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığıda iddiaları değerlendirerek soruşturma başlattı. 

0 yorum:

Yorum Gönder