Join The Community

Premium WordPress Themes

Search

1 Temmuz 2011 Cuma

Mide Eksimesinin Nedenleri


Mide ekşimesi yemek borusunun mide asidi nedeni ile tahriş olmasıdır. Mide asidi herkeste bulunur. Bu asit gıdaların sindirimine yardımcı olur. Eğer mide asidi yemek borusuna çıkarsa ardından mide yanması şikayeti ortaya çıkar. Mide ekşimesi durumunda yemek borusunda bir yanma hissi oluşur. Mide ekşimesi zaman zaman herkesin başına gelebilen bir sorundur. Bununla birlikte eğer bu sorun ile sık sık karşı karşıya kalıyorsanız daha ciddi bir sağlık durumunuz olabilir.

Mide ekşimesinin alınan gıdalardan hastalıklara kadar birçok nedeni vardır. Mide ekşimesinin nedenini bilmek sorunun daha kolay kontrol altına alınmasını sağlar. Kahve, çay, soda ve kafein içeren diğer içecekler mide ekşimesinin nedenleri arasında yer alır. Kafein midedeki kapakçıkların rahatlamasını sağlar.

Bunun sonucunda da midedeki asit kapakçıklardan kolaylıkla yemek borusuna geri akabilir. Çikolatanın da mide ekşimesine neden olduğunu bilinmektedir. Mide ekşimesi sorunu olan kişiler domates bazlı gıdaların da mide ekşimesine yol açtığını bilmektedir. Domatesin yanı sıra alkollü içkilerde bu sorunu doğurabilir.kadinca.net

Mide ekşimesi aşırı yemek yeme sonucunda da ortaya çıkabilir. Midenin aşırı dolması mide kapakçıkları üzerine baskı uygular ve böylece mide içeriği yemek borusuna kaçabilir. Bu nedenle uzmanlar mide yanmasının önlenmesi için öğünlerin az miktarda tüketilmesini önermektedir. Bunun yanı sıra yatmadan birkaç saat önce gıda alımına son verilmelidir.kadinca.net

Aşırı kilo, aşırı sıkı kıyafetler giymek gibi bazı yaşam tarzı alışkanlıkları da mide ekşimesine yol açabilir. Stres de mide ekşimesinin nedenleri arasında yer almaktadır. Hamile kadınlar genellikle bu dönemde vücutlarında oluşan değişiklikler nedeniyle mide yanması ile karşı karşıya kalabilirler.

0 yorum:

Yorum Gönder