Join The Community

Premium WordPress Themes

Search

1 Temmuz 2011 Cuma

Diyabetik Gumus Corap

Diyabet (şeker hastalığı), günümüzde çok sık görülen sistemik bir hastalıktır. Buradaki sistemikten kasıt vücudun birçok organını etkilemesidir. Kandaki şeker düzeyinin sürekli olarak yüksek kalması ile karakterize diyabet hastalığının etkilediği vücut bölümlerinin başında damar ve sinir sistemi gelmektedir.

Diyabet hastalığı vücudumuzda çok önemli değişikliklere neden olmaktadır. Kan damarlarına zarar vermekte ve dokulara giden kan akımını azaltmaktadır. Bu da hücre yenilenmesinin azalmasına sebep olmaktadır. Meydana gelen yaralar uzun sürede iyileşmekte ve uzun süre açık kalan yaraların enfeksiyon kapma olasılığı artmaktadır.

Diyabetin bir diğer önemli etkisi de sinirlere verdiği zarardır. Diyabet ilerledikçe çeşitli organlarda duyu kayıpları oluşur. Bu duyu kayıpları nedeniyle özellikle ayaklardaki travmalar hissedilmez ve ayaklar daha sık yaralanırlar. Hem çarpmalar nedeniyle hem de vücudun ağırlığını taşıması nedeniyle baskı altında olan ayaklarda oluşan yaralar zor iyileşirler. İyileşme süreci uzun olduğu için eğer ayak bakımı çok iyi olmazsa diyabetli hastaların ayaklarındaki yaralar enfeksiyon kapmaya eğilimlidir. Bu enfeksiyonların tedavisi de oldukça zor olmaktadır.

Peki gümüş çorap, diyabetliler için ne anlam ifade ediyor?

Gümüş Metali, tarihten beri antibakteriyel ve antimikrobiyal olarak kullanılan bir maddedir.Bakterilerin hücre zarlarını bozarak üremelerini engeller. Ayaklarımız ter ve nemden dolayı bakteri ve mikropların üremesi için çok elverişli bir ortamdır. Gümüşün çorapta kullanılması ile, ayaktaki bakterilerin ve mikropların üremesinin önüne geçilmiş olur ve enfeksiyonlar daha ortaya çıkmadan engellenir.Diyabet hastaları için gümüş çorap, diyabetik ayaklardaki his kaybı, üşüme ve yaraların
tedavisinde kullanılmak üzere özel olarak üretilmiştir. Ayağı sıkmayan özel tasarlanmış lastik sayesinde kan akışını engellemez ve rahat bir kullanım sağlar. Bilek üstü seviyesine kadar kullanılmış gümüş örgü sayesinde kan akışını düzenler. Gümüş çorap, gümüşün iletken özelliği sayesinde ayağınızın ısısını korur, yazın ve kışın ayaklarınızı rahatlatır. Kışın ayağınızın ısı kaybetmesini engeller, yazın da ayağınızın dış ortamdan fazla ısı almasını engelleyerek serin kalmasını sağlar.
Ayakta oluşabilecek yaraların iyileşme sürecinde tedavi edici özelliği sayesinde büyük katkı sağlar.

Gümüş çorap aynı zamanda ayak kokusuna karşı da oldukça etkilidir. Ayak kokusunu oluşturan etkenlerin başında ayakta üreyen bakteriler gelir. Gümüş çorap ayakta kokuya neden olan bakterilerin üremesini engellediği gibi ayakta kokuya neden olan diğer maddeleri de nötralize eder. Gümüş çoraplarınızı gün sonunda ayağınızdan çıkarttığınız zaman saf gümüş ipliği teknolojisi ile kendi kendini yeniler ve sabah tekrar hiç giyilmemiş gibi temiz bir çorapla güne başlarsınız.

Gümüş Çorap, hamileler içinde tavsiye edilmektedir. Hamilelik dönemlerinde bakteri ve mikroplardan korunmak için daha fazla özen gösterilmelidir. Bonny Silver gümüş çorap antibakteriyel ve antimikrobiyal özellikleri sayesinde doğal koruma sağlar. Bu dönemlerde oluşabilecek ödemlerin önüne kan akışını hızlandırarak geçer. Bonny Silver Gümüş Çorap ile gümüş metalinin yüksek yansıtma özelliği kullanılarak elektronik cihazlardan yayılan elektromanyetik radyasyondan bebeğinizi
koruyun.kadinca.net

Ayaklarınızı her yönden rahatlatacak gümüş çorap, ayağınızın elektriksel dengesini de düzenler.Bonny Silver, gümüş iplik teknolojisi anti statik özelliği sayesinde vücudda biriken statik elektriği yalıtarak yorgunluk hissini azaltır ve daha rahat bir kullanım sağlar.

Bonny Silver gümüş çorapları tamamen doğal iplik karışımlarıyla üretilmiştir. Üretim aşamasında hiçbir kimyasal işleme tabi tutulmamıştır. Diyabet hastalarına özel saf gümüş ipliği kullanılarak üretilmiştir. Diyabet hastaları için özel olarak üretilen Bonny Silver ürünlerine ve detaylı bilgiye ;

0 yorum:

Yorum Gönder